У Канаді з’явилася друга Українська книжкова поличка

0

Посол України в Канаді Юлія Ковалів урочисто відкрила у центральній публічній бібліотеці Оттави Українську книжкову поличку.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, до церемонії відкриття долучилося також керівництво бібліотеки та представники української громади Оттави.

У центральній публічній бібліотеці Оттави відкрили Українську книжкову поличку/Фото: Тетяна Додонова

За сприяння посольства України в Канаді колекція міської бібліотеки поповнилася більш як 120 книжками українською та англійською мовами. Переважно це література сучасних українських авторів, а також переклади, класичні українські твори та дитячі книги.

Поличка розташована на першому поверсі бібліотеки й загалом включає кількасот книг, значна частина яких була передана першою леді України, під патронатом якої здійснюється ця ініціатива, решту книг взяли із нещодавно придбаної власної колекції бібліотеки.

Раніше цього року Українська книжкова поличка з’явилася у центральній публічній бібліотеці канадського Монреалю, а незабаром очікується її відкриття також й у Торонто. Таким чином, жителі щонайменше трьох великих міст Канади отримають доступ до сучасної україномовної літератури.

Як повідомляв Укрінформ, «Українська книжкова поличка» — проєкт під патронатом Першої леді України Олени Зеленської, який спільно реалізують Міністерство закордонних справ України, Міністерство культури та інформаційної політики України, Український інститут книги. Українські книжкові полички відкрили вже у 42 країнах.

ukrinform.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я