У Києві 17 квітня відбудеться вручення дипломів лауреатам премії імені Лесі Українки

0

У Музеї видатних діячів української культури 17 квітня відбудеться вручення премії Кабінету міністрів України імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва за 2023 рік.

Про це повідомляє пресслужба Державного комітету телебачення і радіомовлення України, передає Укрінформ.

«17 квітня 2024 року о 12.00 у Музеї видатних діячів української культури (будинок-музей Лесі Українки, м. Київ, вул. Саксаганського, 97) заплановане урочисте вручення дипломів лауреатам Премії Кабінету міністрів України імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва за 2023 рік», — йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у заході візьмуть участь голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко, представники громадськості, діячі культури та мистецтв.

Дипломи лауреатів за 2023 рік будуть вручені: у номінації «Літературні твори для дітей та юнацтва» — письменнику Кокотюсі Андрію Анатолійовичу за книжку «Врятувати березень» (видавець – ТОВ видавництво «Ранок»); у номінації «Художнє оформлення книжок для дітей та юнацтва» — художнику Продану Олександру Вікторовичу за оригінальне художнє оформлення книжки «Дім» (видавець – ТОВ видавництво «Ранок»); у номінації «Театральні вистави для дітей та юнацтва» — режисеру — постановнику Івано-Франківського академічного обласного театру ляльок імені Марійки Підгірянки (м. Івано-Франківськ) Лук’яненко Катерині Олександрівні за створення вистави «Хто росте в саду».

Вхід на захід вільний.

Як повідомлялося, премія Кабінету міністрів України імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва заснована за пропозицією Держкомтелерадіо в 2004 році. Вона присуджується до дня народження Лесі Українки щороку у чотирьох номінаціях за твори, які сприяють вихованню підростаючого покоління у дусі національної гідності, духовної єдності українського суспільства та здобули широке громадське визнання.

ukrinform.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я