У Києві готують знесення пам’ятників Щорсу, Ватутіну, Чкалову та Пушкіну

0

В українській столиці розпочали підготовку до демонтажу пам’ятників діячам, які пов’язані з країною-окупантом.

Про це стало відомо із офіційного повідомлення, яке опублікував директор Департаменту охорони культурної спадщини Київської міської державної адміністрації Олександр Нікоряк.

За його словами, про усунення від публічного простору столиці пам’ятних об’єктів, пов’язаних з історією та культурою росії та срср, говорили на засіданні Експертної ради з декомунізації та дерусифікації при Міністерстві культури та інформполітики за участю представників КМДА, депутатів Київради, міністра культури, представників Української інституту національної пам’яті, Інституту історії України та інших спеціалістів.

Зокрема, йдеться про пам’ятники Щорсу, Ватутіну, Чкалову, Пушкіну. Департамент охорони культурної спадщини повідомив, що розробив та направив на розгляд до Міністерства культури та інформаційної політики облікову документацію щодо зняття пам’яткоохоронного статусу. МКІП обіцяло розглянути це питання у січні та запропонувало зібрати робочу групу, яка надасть пропозиції щодо майбутнього розміщення цих об’єктів та їх музеєфікації. Після ухвалення рішення про зняття з обліку пам’яток, об’єктів, що відображають радянські та російські історичні та пропагандистські наративи, місто готове до швидкого вжиття заходів щодо усунення та/або переміщення таких об’єктів у спеціально визначені місця зберігання.

Джерело: kyiv.comments.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я