У Києві пам’ятник Пушкіну закрили демаскувальною сіткою, щоб пришвидшити демонтування

0

На пам’ятник російського поета Алєксандра Пушкіна у парку імені Івана Багряного в Києві повісили демаскувальну сітку, щоб пришвидшити демонтування пам’ятника.

Про це у своєму телеграм-каналі повідомила волонтерська ініціатива і благодійний фонд «Солом’янські котики».

«Ми повісили демаскувальну сітку на пам’ятник пушкіну для того, щоб нагадати суспільству та владі, що символи російського імперіалізму досі спокійно стоять у наших містах і процес дерусифікації має відбуватися активніше», — зазначили організатори.

«Солом’янські котики» також закликали робити фото й відео, що потрібно демонтувати, і викладати в соцмережі з гештегом #демаскуй.

Згодом демаскувальну сітку з пам’ятника зняли, а сітку викинули. Ті, хто це зробили, залишили напис «Що за дурість боротися з пам’ятниками, а не з корупціонерами».

«Солом’янські котики» — благодійний фонд, який допомагає захисникам, рятувальникам і цивільним. Фокус на тактичній медицині та розмінуванні. Підтримати ініціативу фінансово можна тут. 

Нагадаємо, що у 2023 році замість Пушкіна встановили погруддя Стуса на станції метро «Університет», а в Полтаві Пушкіна замінила скульптура Сковороди.

Зображення: Телеграм «Солом’янських котиків»

chytomo.com

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я