У Києві презентували книгу «Бахмут. Хроніки незламної фортеці»

0

У Києві в музеї “Становлення української нації “відбулася презентація книги Євгенії Богословської “Бахмут. Хроніки незламної фортеці”, написаної на базі спогадів волонтерів, вчителів та медиків.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба МКІП.

У Києві презентували книгу “Бахмут. Хроніки незламної фортеці” / Фото: МКІП

У заході взяв участь заступник міністра культури та інформаційної політики з питань європейської інтеграції Тарас Шевченко.

“МКІП щороку проводить конкурс, який називається “Книга на зміцнення національної єдності”. Ми лише даємо певні пріоритети, наприклад, що ми б хотіли бачити проєкти про війну, про десяту річницю Революції Гідності, про історію, про подвиги українців. А надалі видавці та автори пропонують свої книги. І я дуже радію, що цю роботу запропонували на конкурс, наша мистецька комісія обрала її переможцем і ми змогли профінансувати цю роботу”, — зазначив Шевченко.

Водночас засновник музею “Становлення української нації” Валерій Галан наголосив на виховній функції проєкту.

“Завдяки подібним книгам ми втілюємо важливу справу — виховуємо майбутні покоління, аби ті, коли прийдуть до влади, здійснювали її в інтересах народу, держави, міста”, — підкреслив Галан.

“Бахмут. Хроніки незламної фортеці” написана на базі спогадів волонтерів, вчителів та медиків. Книга містить історичний нарис міста та хронологію подій з лютого 2022 року по січень 2023 року, описуючи гуманітарну катастрофу, що сталася, та виклики, з якими стикнулися місцеві жителі.

За словами Богословської, “це — книга про незламність міста, про незламних людей”.

“Бахмуту 450 років — і ця давність вирізняє його з-поміж інших міст на Донеччині. За цей час там багато всього сталося — повстання Кіндрата Булавіна, Бахмутська Січ, була жахлива страта євреїв під час Другої світової війни у штольнях, які потім стали заводом шампанських вин. І всі ці факти є невіддільною частиною міста, тому нам важливо було розповісти про них”, — додав керівник проєкту Олексій Кононенко.

Книгу опублікувало видавництво “Саміт-книга”.

Як повідомляв Укрінформ, у січні у Києві презентували книгу українського письменника Андрія Куркова «Щоденник агресії 2», яка була видана в межах конкурсу «Книга для зміцнення національної єдності».

22 червня 2023 року МКІП оголосило мистецький конкурс «Книга для зміцнення національної єдності», за яким творчі спілки, організації та фізичні особи могли запропонувати видання, зокрема із розкриттям тем української національної та громадянської ідентичності, героїчного протистояння українського народу російському загарбнику, відзначення подвигів ветеранів війни, проявлених під час захисту суверенітету, територіальної цілісності та недоторканості України.

Фото: МКІП

ukrinform.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я