У Києві презентували виставку «Намалюй мені вірш», присвячену поезії Ліни Костенко

0

Роботи українських художників, створені на вірші Ліни Костенко, представлені на виставці «Намалюй мені вірш».

Її презентація відбулася в Укрінформі.

Організатор проєкту Ванда Орлова розповіла, що художники протягом трьох місяців створювали свої полотна на вірші легендарної поетеси.

«Маю велику надію, що ця виставка стане значною подією для українського артсвіту, адже жодного разу ніхто не поєднував сучасну літературу і сучасне мистецтво. Жоден проєкт не мав в собі такої закладеної взаємодії, яку ми можемо потім із вами побачити на полотнах, які створили наші художники. Ми можемо побачити, як слова поезії перетворюються на візуальні образи», — сказала вона.

У Києві презентували художню виставку «Намалюй мені вірш», присвячену поезії Ліни Костенко / Фото: Руслан Канюка, Укрінформ

За словами Орлової, експозиція складається з 42 картин, написаних 34 художниками з різних міст України та Європи на 17 віршів Ліни Костенко.

Це півфінальний результат художнього змагання серед українських митців під назвою «Арт Батл Челендж». Проєкт стартував у день народження поетеси — 19 березня 2024 року — і триватиме до вересня 2024 року. На сьогодні відбувся 21 артбатл.

Виставка «Намалюй мені вірш» експонуватиметься у Музеї Марії Заньковецької у Києві з 8 по 21 червня.

Як повідомлялося, Київрада нагородила званням «Почесний громадянин Києва» поетесу та письменницю Ліну Костенко.

ukrinform.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я