У Києві відкрилася виставка про українські різдвяні традиції

0

У Національному центрі «Український дім» у четвер, 14 грудня, відбулося відкриття виставки «ДоДому на Різдво. Світло української традиції».

Про це повідомило Міністерство культури та інформаційної політики України, передає Укрінформ.

Як зауважили у МКІП, цей проєкт демонструє «історичне багатство традиції та її дивовижну актуальність сьогодні».

Серед експонатів виставки – традиційні одяг і посуд, килими та прикраси, аудіозаписи старовинних колядок, роботи таких митців, як Володимир Шагала, Василь Омеляненко і Яків Гніздовський.

Увазі представлені також витвори сучасних майстрів, художників і дизайнерів, які переосмислюють, інтерпретують та розвивають українську різдвяну традицію. Є експонати із фондів Національного музею народної архітектури і побуту України та Українського дому, з колекції сімʼї Ющенків і низки приватних зібрань.

Участь у відкритті виставки взяв виконувач обов’язків міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв.

«Без сумніву, коли говориш «Додому на Різдво», у кожного в думках спливають традиції відзначення цього свята, залежно від історії, яка передувала нашому сьогоденню в різних куточках України. Але є речі, які справді нас об’єднують, і є ті базові в своїй основі українські традиції, які треба плекати, берегти і робити все необхідне для того, щоб передати їх майбутнім поколінням. Тим, які будуть виховуватись на нашому спадку», – зауважив очільник МКІП.

Зазначається, що в межах проєкту «ДоДому на Різдво» запланований також цикл освітніх заходів. Крім того, пройдуть концерти, лекції та майстер-класи для дорослих і дітей.

В одному з виставкових залів Українського дому працюватиме святкова крамничка із широким асортиментом різдвяних подарунків для рідних і близьких. Там можна буде придбати роботи українських майстрів, дизайнерські вироби, книги і сувеніри.

Виставка триватиме до 21 січня наступного року.

Як повідомляв Укрінформ, у Національному комплексі «Експоцентр України» (ВДНГ) 9 грудня відкрилася різдвяна локація «Зимова Країна».

Фото: МКІП

ukrinform.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я