У Києві з’явиться пам’ятник видатному українцю

0

У Києві планують встановити пам’ятник видатному українському письменнику, поету, історику, а також одному з творців «Кулішівки» — одного з перших українських алфавітів Пантелеймонові Кулішу (1819-1897).  Конкурс на обрання найкращих проєктів вже закінчився. 

Про це на своїй сторінці у фейсбуку повідомив депутат Київради Владислав Трубіцин. 

Сам конкурс проєктів завершився ще 28 жовтня, але його результати тримали в секреті. У підсумку переможцями стали три авторських колективи. 

«Перше місце» взяв» ескізний проєкт скульптурної композиції, яку підготували скульптори Віктор Тишкевич і Богдан Томашевський, а архітектором був Олег Сохацький», — написав депутат. 

Проекты-победители

Друге місце виборов проєкт, який підготували архітектори Катерина Липівка та Андрій Даниленко, а також скульптор Віктор Липівка.

А третє місце отримав проєкт, який підготував скульптор Ігор Гречаник.

Возможное местоположение

До речі, локацію для нового пам’ятника ще не вибрали, але на одній з візуалізацій видно, що він може розташуватися в мальовничому сквері на початку Андріївського узвозу.  Також невідомо, коли встановлять важливий для нашої історії монумент. 

Зазначимо, скульптура, присвячена Кулішу, в Києві вже є. Його бюст розташований на вулиці Великій Житомирській, 19-б. Композицію відкрили у 2018 році.

Джерело: novyny.live.


Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я