У книгарні «Сяйво» презентували книгу Ірини Мостепан «Ласкавий хліб»

0

13 березня у книгарні «Сяйво книги» відбулася презентація артбуку поетки, учасниці Молодіжної літературної платформи НСПУ «Кабінет молодого автора», лауреатки багатьох літературних конкурсів Ірини Мостепан.

На початку зустрічі вона розповіла про історію створення книги та людей, які безпосередньо брали у цьому участь. У її творчому доробку це вже третя книга. Перші дві було видано у 2012 та 2016 роках. Авторка не спішно, але сміло крокує в сучасному літературному процесі. І робить це креативно та щоразу по-новому. Артбук «Ласкавий хліб» особливий тим, що крім основного тексту містить репродукції картини художника Ігоря Мікули та переклади білоруського письменника Миколи Адама і перекладачки Марти Госовської.

Відкрив таємниці про «позакулісні» справи, які подолав колектив друкарні під час роботи з артбуком, видавець Олег Федоров.

На заході також виступила літературознавець, дослідниця творчості Лесі Українки, письменниця Алла Диба. Вона розповіла про особисті враження від творчості молодої поетки та зокрема від презентованої книги «Ласкавий хліб».

Модерував захід письменник, перекладач, драматург Олександр Ірванець. Він поділився з присутніми історією знайомства із землячкою Іриною Мостепан, прочитав суголосний із твором авторки власний вірш та розпитав про долю книги у сьогоденні.

Після заходу відбулася автограф-сесія та спілкування з присутніми.

«Кабінет молодого автора НСПУ»

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я