У Краматорську поранено 3 громадян Колумбії, українська письменниця Вікторія Амеліна у важкому стані

0

Внаслідок удару по піцерії в Краматорську поранено щонайменше 60 людей. Серед них троє громадян Колумбії та українська письменниця Вікторія Амеліна, яка їх супроводжувала.

В іноземців – легкі поранення, натомість українка – у важкому стані. Трагедія трапилась внаслідок атаки ракетами «Іскандер», пише 24 Канал.

Що відомо про поранених іноземців та українську громадську діячку

Організації Aquanta Ucraina (Тримайся Україно – група підтримки України в Латинській Америці) на своїй сторінці у фейсбуку написала, що під час обстрілу центру Краматорська поранення отримали троє громадян Колумбії.

  • засновник вищезгаданої організації та колумбійський депутат Серхіо Харамільйо;
  • письменник Ектор Абад;
  • журналістка Каталіна Гомес.

Делегація якраз обідала у закладі, коли туди прилетіла ворожа ракета. Іноземці зазнали легких поранень, натомість українка у важкому стані.

Наслідки атаки по Краматорську

Іноземці зазнали поранень внаслідок атаки по Краматорську / Фото з фейсбуку Eleshera Fabia

У спільній заяві Абада та Харамільо мовиться, що вони стали об’єктами російської атаки крилатою ракетою по ресторану, який є частиною торговельного комплексу. Вони зазначили, що це звичайне місце зустрічі міжнародних кореспондентів і мешканців Краматорська.

Ми збирали матеріал у цьому та інших містах Донбасу для нашого руху «Тримайся, Україно!» Ми хотіли висловити солідарність Латинської Америки з українським народом проти варварського та незаконного російського вторгнення,
– зазначили громадяни Колумбії.

Зверніть увагу! Ще ввечері 27 червня глава Донецької ОВА Павло Кириленко повідомив, що Росія поранила трьох іноземців.

Росія атакувала Краматорськ

  • Ввечері 27 червня російські загарбники атакували піцерію в Краматорську, ще одну ракету випустили по селу Біленьке поблизу Краматорська Донецької області.
  • Внаслідок атаки по Краматорську станом на ранок 28 червня 8 людей загинуло, ще 60 – поранені. Серед жертв – троє дітей – 17-річна дівчина та дві 14-річні сестри. Серед поранених є немовля 2022 року народження.
  • Станом на ранок 28 червня рятувальники продовжують розбирати завали та проводити пошуково-рятувальні роботи. За їхніми даними, станом на 10 ранку 28 червня кількість загиблих зросла до 9 людей.

Діана Квасневська
24tv.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я