У Кропивницькому відбулася презентація книжки «Тенета помсти»

0

Тебе несправедливо скривдили, принизили, завдали матеріальних збитків, зрадили, підставили чи й зруйнували життя. Ти знаєш, хто це зробив і навіщо. Твої дії? Мовчки плакати?  Проклинати негідника? Сподіватися, що його покарає доля? Чи спробувати самому відплатити йому за все скоєне?

 Цей складний моральний вибір став темою книги  «Тенета помсти», яку випустило Кіровоградське обласне  літературне об’єднання «Степ» ім. В. Погрібного. Упорядник і редактор книги — Олександр Архангельський. З авторами гостросюжетних новел та повістей читачі познайомилися на презентації книги, яка відбулася в Обласній універсальній науковій бібліотеці імені Дмитра Чижевського (м. Кропивницький).

На цю зустріч завітала директорка Департаменту культури й туризму ОВА Уляна Соколенко, а також  – директорка видавництва «Імекс ЛТД»(там друкувалася книга) Тамара Саміляк, директорка бібліотеки ім. Чижевського Валентина Животовська, донька багаторічного очільника «Степу» Віктора Погрібного Ольга Погрібна, представники бібліотек та музеїв і активні шанувальники художньої літератури.

Голова «Степу» Ольга Полевіна розповіла про діяльність літоб’єднання, яке діє кілька десятиліть  і випускає щорічний альманах «Степ». На відміну від інших регіональних літературних видань, які щедро завантажуються контентом іногородніх авторів, «Степ» на 95 відсотків орієнтований на місцевих літераторів. Об’єднання регулярно друкує літературні сторінки на різних сайтах та у газетах, а також практикує захопливі майстер-класи. І вже кілька разів їхнім результатом були не драфтові «домашні роботи», а повноцінні твори, варті публікації. Так вийшло і з оповіданнями про помсту.

Про історію написання своїх новел та мотивацію дій героїв розповіли Ніна Даниленко, Максим Липкан, Надія Чичкан.

Ольга Полевіна анонсувала вихід нової збірки літераторів «Степу». Вона називається «Смертельний соль-дієз» (на цій ноті лунає сирена повітряної тривоги). Туди ввійшли твори, написані після 24 лютого 2022 року.  Автори зі «Степу» друкувалися в аналогічних збірках воєнної тематики «Поезія без укриття» і  «Весна озброєна». Одначе там була представлена тільки поезія, а в «Смертельному соль-дієзі» вміщені  вірші, есеї, оповідання, повість та казка.

Свої зворушливі твори з майбутньої книги прочитала Ольга Полевіна,  Олена Требуцька, Наталія Фесенко, Людмила Ніколаєвська.

Тираж книги «Тенета помсти» вже розійшовся. Але всі, кого зацікавлять (далі цитата з рецензії на цю книгу): «104 сторінки авантюр, шахрайства, ревнощів, зрад, заздрощів і розплати за це», зможуть прочитати «Тенета помсти» в бібліотеках міста Кропивницького.

 Ніна Даниленко,
член обласного літоб’єднання «Степ» ім. Віктора Погрібного

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я