У Львові триває унікальний музично-літературний проєкт «POETY. Діалог Поколінь» (відео)

0

З липня до жовтня 2021 року триватиме унікальний музично-літературний проєкт «POETY. Діалог Поколінь».

Це наймасштабніший музично-літературний проєкт у Львові, що реалізується за підтримки Українського культурного фонду.

Про це пише photo-lviv.in.ua.

Головна мета проєкту – привернути увагу до постатей українських письменників через музику та дискусії про ювілярів 2021 року – Лесі Українки, Миколи Вінграновського, Юрія Клена, Івана Франка, Павла Тичини, Чайки Дніпрової та Грицька Чубая.

Упродовж проєкту, у серпні – вересні будуть зреалізовані 7 онлайн-відеодискусій за участі Юрка Іздрика, Григорія Семенчука, Остапа Сливинського, Оксани Забужко, Мар’яни Савки та інших. У дискусіях – обговорення життя поета-ювіляра та поета-сучасника, ключові та переломні моменти, чому важливо говорити про них сьогодні, як вони вплинули на сучасну українську та світову літературу…

Відео розповсюджуватимуться на сторінках проєкту та партнерів у YouTube, Facebook, Instagram, а також у львівських середньо-освітніх школах та вишах.

8 жовтня відбудеться космічний концерт Соломії Чубай із симфонічним оркестром «INSO–Lviv» та креативним відеоартом від художника з Луганська Олексія Хорошка. Концерт – прем’єра унікального симфо-музичного альбому-книжки «POETY. Діалог поколінь»Соломія Чубай разом із симфонічним оркестром «INSO-Lviv» та відомими музикантами: Ігор Гнидин – барабани, Андрій Кохан – бас-гітара, Сашко Главацький  – гітара, Том Луголообі – фортепіано, Софія Сливка – бек-вокал.

Також альбом буде доступним на музичних платформах Spotify, YouTube Music, Apple Music, Deezer. 

Організатори проєкту: ГО «Львівський Культурний Центр».

Ольга МАКСИМ’ЯК

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я