У Львові відбулася презентація книжки «Поезії і прози голоси»

0

Давній задум — видати книгу з добірками поезій, окремими оповіданнями, фрагментами з крупної прози, есеїстики членів Львівської письменницької організації з їхніми портретами — втілювався два роки. Задуманий як альманах до 80-тиріччя від дня заснування ЛОО НСПУ, він переріс в антологію, яку треба було наново редагувати і переверстувати. І коли книга нарешті була надрукована, то її вихід у світ, здавалося, ніщо не може захмарити. Та спершу пандемія, а згодом — війна змушували неодноразово відкладати її презентацію. Та ось нарешті вчора це сталося. Правда, небагато вартувало, щоб знову відкласти, адже цьому давно очікуваному дійству передувала повітряна тривога.

У рамках спільного літературного проєкту Львівської обласної організації Національної спілки письменників України та Наукової бібліотеки Львівського національного університету імені Івана Франка «НАШ ЛІТЕРАТУРНИЙ ФОРМАТ» відбулася  презентація книжки «Поезії і прози голоси»: письменницька антологія – Дрогобич: Коло, 2021. – 496 с. (Видавничий проєкт Олеся Дяка).

У презентації взяли участь знані письменники та літературознавці: Олесь Дяк, Леся Бернакевич, Ольга Кіс, Надія Мориквас,  Ліліана Косановська,  Петро Ляшкевич, Лана Перлулайнен, Дзвенислава  Чабан-Леус. Модерував зустріч — Григорій Чопик. 

На завершення урочистості керівник Львівської письменницької організації Олесь Дяк подарував для читачів університетської бібліотеки письменницьку антологію «Поезії і прози голоси», а також усі випуски газети «Літературна Україна», які в нелегкий трагічний час воєнного лихоліття вдалося випустити управі Львівських письменників. До речі, Олесь Дяк розповів і про свій задум — улаштувати виступ усіх (ста чотирьох!) авторів, опублікованих в антології. І не страшно, що грандіозне дійство, під час якого понад сто учасників триматимуть слово перед слухачами, забрало б декілька годин часу.

Небувала досі акція мала б привернути увагу громадськості до такого рідкісного видавничого проєкту, а можливо, і здобути шанс — потрапити до книги рекордів Гіннеса.

Пресслужба Львівської обласної організації НСПУ

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я