У Львові вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні

0

16 липня у Львові біля Меморіалу Героїв Небесної Сотні вшанували пам’ять семи учасників Революції Гідності, Героїв Небесної Сотні, мешканців Львівщини, які народилися у червні та липні. Про це повідомляє lvivoblrada.gov.ua.

Депутати обласної ради, представники влади, члени родин Героїв, учасники Євромайдану, громадськість та духовенство в межах проєкту «Небесна Сотня. Жива пам’ять» згадали: Олега Ушневича (з нагоди 39-ї річниці від дня народження), Богдана Ільківа (з нагоди 59-ї річниці від дня народження), Андрія Корчака (з нагоди 57-ї річниці від дня народження), Івана Бльока (з нагоди 48-ї річниці від дня народження), Ольги Бурої (з нагоди 35-ї річниці від дня народження), Богдана Сольчаника (з нагоди 36-ї річниці від дня народження), Романа Сеника (з нагоди 53-ї річниці від дня народження).

Учасники заходу поклали квіти до Меморіалу Героїв Небесної Сотні, а отець Богдан Возняк відправив поминальний молебень.

«Доки ми боремось, доки пам’ятаємо – їхню загибель не була марною! Вони пожертвували своїми життями, роботою, кинули все і за покликом серця поїхали на Майдан, який став Революцією Гідності. Якщо б ми тоді втратили гідність, за деякий час втратили б і свободу. Тому ми повинні завжди пам’ятати і шанувати пам’ять наших Героїв», — наголосив під час виступу депутат Львівської обласної ради Тарас Подвірний.

Уже традиційно присутнім також презентували фотовиставку про Героїв-іменинників, автором якої є наукова співробітниця Музею визвольної боротьби України Світлана Кочергіна.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я