У музеї Зальцбурга зʼявилися подкасти українською — Зеленська

0

Музей Зальцбурга цьогоріч започаткував спеціальні випуски подкасту під назвою “Музей на дивані” і вже три з них можна послухати онлайн українською у будь-якій частині світу.

Як передає Укрінформ, про це розповіла перша леді України Олена Зеленська в Телеграмі.

“Австрійський Зальцбург називають містом Моцарта бо ж більшість пам’яток тут присвячені геніальному композитору, що народився і провів у Зальцбурзі дитинство. І тепер дізнатися більше про творчість Моцарта та познайомитися із містом можна українською мовою”, — написала Зеленська.

За її словами, “спеціальні випуски подкасту під назвою “Музей на дивані” започаткував цьогоріч Музей Зальцбурга (Salzburg Museum), і ось уже три можна послухати онлайн українською: “Моцарт у Зальцбурзі”, “Тиха ніч! Свята ніч! Різдвяна колядка з Зальцбурга” та “Зальцбург у 1920 році: Заснування Зальцбурзького фестивалю”.

Перша леді зазначила, що музей — це не одна споруда, цілий комплекс з восьми локацій по всьому місту, які розповідають про його багату мистецьку та культурну спадщину. Щороку його відвідують близько мільйона людей.

“Третій рік поспіль ми втілюємо проєкт із впровадження українських аудіогідів у визначних пам’ятках світу, наразі їх уже 67. Подкаст від такого потужного музею — новий формат занурення у культуру іншої країни для українців, тепер у будь-якій частині світу. Новий формат культурної дипломатії, що сприяє побудові міцніших зв’язків між нашими країнами”, — підкреслила Зеленська.

Як зауважила дружина Президента, “син Амадея Моцарта, Франц Ксавер, жив та творив у Львові, заснував тут, по суті, першу музичну школу. Тож цінуємо нашу культурну співпрацю й надихаємось творчою спадщиною Австрії — тепер українською мовою, що, як і музика Моцарта, лунає по всьому світу”.

Як повідомляв Укрінформ, проєкт із запровадження українських аудіогідів у музеях світу реалізовується під патронатом Олени Зеленської з 2020 року.

Зокрема, 27 червня в Національному музеї Австралії запустили україномовний аудіогід — 67-й у рамках проєкту з українізації провідних пам’яток світу.

Фото: Олена Зеленська / Телеграм

ukrinform.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я