У Національній бібліотеці Молдови відкрилась програма заходів Року української культури

0

У Національній бібліотеці Республіки Молдова відбулося відкриття тематичної програми заходів Року української культури.

Як передає Укрінформ, про це міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко повідомив у Телеграмі.

“Рік великої війни став переломним і для відносин України та Молдови. Цей період випробувань значно зблизив наші країни. Сьогодні у Національній бібліотеці Республіки Молдова відбулося відкриття тематичної програми заходів Року української культури в Молдові, важливість і значущість яких важко переоцінити”, — зазначив Ткаченко.

За його словами, в рамках Року української культури в Молдові вже відбулася низка спільних заходів. Мова йде, зокрема про виставку “Культура під прицілом” у Національному художньому музеї Молдови та фестиваль Схід Опера Sound of Ukraine, у рамках якого команда Харківського національного академічного театру опери і балету імені Миколи Лисенка блискучо представила 7 вистав.

“Попереду ще багато спільних проєктів і ми вдячні за таку можливість привертати більше уваги до України, до нашої багатої культури й таким чином ще більше об’єднуватися заради нашої спільної перемоги над силами зла, що нині уособлюють рашисти”, — наголосив Ткаченко.

Як повідомляв Укрінформ, у французькому Реймсі, який став побратимом українського Чернігова, 10 травня відкрили фотовиставку «Перехрестя, фотографії Реймса та Чернігова», де зображені понівечені під час воєн міста.

ukrinform.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я