У Національній філармонії 24 лютого відбудеться концерт «Україна незламна»

0

У колонній залі імені Миколи Лисенка Національної філармонії 24 лютого, в день річниці повномасштабного вторгнення РФ в Україну, відбудеться концерт «Україна незламна».

Про це йдеться у пресрелізі, наданому Укрінформу.

«24 лютого 2024 року концерт Національної філармонії України почують у Франції та світі завдяки трансляції, здійснений у партнерстві з Паризькою філармонією. Як символ української незламності та потужності нашої культури, що звучить на повний голос попри все — бомбардування та втрати», — йдеться у повідомленні.

Концерт Академічного симфонічного оркестру НФУ під орудою дириґента Дмитра Голубничого відкриє увертюра «Леонора» №3 (1806) Бетховена, яка вважається однією з найбільш монументальних увертюр в історії музики.

Українська музика буде репрезентована творами сучасних композиторів — Євгена Станковича та Вікторії Полевої.

У фіналі програми прозвучить музика сучасного французького композитора Камій Пепан — твір «На вістрі бурі».

Концертом «Україна незламна» Національна філармонія України прагне донести до слухача ідею незламності українців, їх право на власну ідентичність на своїй землі, згадуючи полеглих героїв-музикантів.

Як повідомлялося, 17 лютого Liatoshynskyi Capella: Choir Національного будинку музики представить хоровий твір Валентина Сильвестрова «Майдан 2014», присвячений пам’яті Героїв Небесної сотні.

ukrinform.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я