В Україні започаткували фестиваль документального кіно Cinema for Victory

0

У Києві з 23 до 25 лютого пройде перший в Україні національний фестиваль документального кіно Cinema for Victory, на якому представлять зняті під час російсько-української війни фільми.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Державне агентство України з питань кіно у фейсбуку.

Зазначається, що проведення фестивалю документального кіно Cinema for Victory започатковано за підтримки Президента Володимира Зеленського й за ініціативи Держкіно до десятої річниці вторгнення Росії на територію України та до другої річниці початку повномасштабної війни.

Метою цьогорічного кінофестивалю є популяризація документального кіно, створеного під час російсько-української війни.

«Воєнна кінодокументалістика — свідоцтво активного спротиву українців, героїзму захисників і захисниць та безпрецедентного об’єднання українського суспільства заради протистояння ворогу. Кінофестиваль цьогоріч буде зосереджено на стрічках, які документують воєнні злочини росіян, фіксують свідчення про війну через реальні історії українців», — йдеться у повідомленні.

Поширення документальних фільмів, створених під час війни, протидіє пропаганді російських загарбників на території України та у світі, а також виступає потужним аргументом для світової аудиторії в адвокації України.

Основними завданнями кінофестивалю є підтримка уваги до війни в Україні, документування злочинів Росії проти українців, а також відзначення документалістів, які доводять засобами кіно необхідність потужної й тривалої підтримки України міжнародними партнерами.

Крім того, кінофестиваль Cinema for Victory виступає платформою для інформаційного спротиву російській агресії, майданчиком для розвитку контенту воєнного часу, об’єднання зусиль і обміну досвідом для кіноспільноти, підсилення взаємодії між цивільними та військовими, яка сприятиме мотивації, підтримці бойового духу на шляху до української перемоги.

Також фестиваль Cinema for Victory прагне популяризувати для широкого загалу та підтримати обдарованих кіномитців, розкрити їхню творчу індивідуальність та потенціал, створити умови для обміну досвідом та здобутками.

У Держкіно зауважили, що національний кінофестиваль Cinema for Victory до 22 лютого приймає стрічки до конкурсної програми, а з 23 по 25 лютого відбудеться проведення офіційної частини кінофестивалю.

Як повідомляв Укрінформ, британська премія BAFTA оголосила цьогорічних номінантів, серед яких і документальний фільм «20 днів у Маріуполі», представлений у двох категоріях.

ukrinform.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я