У Національному музеї літератури України відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Сучасна українська література у світовому контексті»

0

Днями в Національному музеї літератури України в рамках музейної програми «Україна-Світ: діалог культур» відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Сучасна українська література у світовому контексті».

До участі були запрошені знані науковці, дипломати, перекладачі з України, Франції, Італії, Бельгії, Болгарії, Грузії, Естонії, а також працівники державних установ України, які представляють нашу культуру в світі.

Обговорювалися важливі для сьогодення питання: українська книжка в зарубіжжі, поглиблення літературних зв’язків у час російської агресії, діяльність письменників і перекладачів як промоутерів української культури та інші питання, що нині формують образ української нескореної нації.

Учасники мали також можливість ознайомитись із виставками «Україна-Світ: літературна інтеграція» та «Відкриття» (Промоція культури корінних народів України в світі).

Змістовні й цікаві виступи, глибокий науковий аналіз розглянутих питань, неформальне обговорення проблем сприяло зародженню нових ідей та творчих проектів. Висловлюємо глибоку вдячність нашим партнерам, учасникам та всім, хто долучився до нашої конференції.

Джерело: facebook.com/NMLUmuseumlit

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я