У Німеччині відбувся мітинг проти довіреної особи путіна, спонсорки російських терористів Ганни Нетребко

0

Громадська ініціатива INFRA, яка діє у Німеччині і бореться проти російської пропаганди в культурі та мистецтві, провела протестний мітинг під стінами оперного театру в Баден-Бадені проти довіреної особи путіна, спонсорки російських терористів Ганни Нетребко.

Ініціативу  підтримали українські громади різних міст — Баден-Бадена, Мюнхена, Ерлангена, Штутгарда, Гальбронна, Карлсруе та Генеральне консульство України у Мюнхені.

Отримавши запрошення до виступу, поцікавилася біографією діви, що гастролює  Німеччиною.

Нетребко Ганна.  Оперна співачка, яка має глибоке українське коріння. Її батько походить із запорізьких козаків. Саме від нього жінка взяла гарний голос і любов до пісні. Але чи змогла взяти любов до Батьківщини свого батька? Відповідь однозначна – ні.

Інакше не була б довіреною особою узурпатора, схибленого нелюда путіна. Підтримувати й оправдовувати найбільший злочин на землі  — вбивства людей.  Народу, який дав їй коріння й талант.

Можна співати, що і роблять провідні обрані голоси, а можна й підспівувати. Ото вона й підспівує і, напевно,  сподівається на якесь чудо, що її забудують рідні і близькі, а сьогоднішні наші вороги їй віддадуть належне. Нехай сподівається…

Культура не може бути поза політикою, — наголошували чисельні виступаючі, які зустріли артистку і глядачів лозунгами, плакатами, виступами. Вони засуджували артистку, яка пожертвувала в 2014 році терористам ДНР мільйон рублів на відновлення Донецького національного театру опери та балету, який постраждав від рук самих же бойовиків. Нетребко продовжує підтримувати російську федерацію у її злочинних діях проти суверенної держави України. 

Серед почесних гостей були Вінфрід Шнайдер-Деттерс — політичний аналітик, спеціаліст в області зовнішньої та внутрішньої політики України та автор численних книг про Україну. А також Хрістіан Вольф — представник інтернет-спільноти NAFO, що бореться з російською пропагандою через її висміювання у мережі, а також займається допомогою Україні.

Виступаючи, згадала письменників: Володимира Сосюру, Максима Рильського, Юрія Смолича, Олеся Гончара та інших, які були під ковпаком КДБ.

Василь  Стус, В’ячеслав Чорновіл, Остап Вишня, Олекса Різників та багато інших  сиділи у в’язницях,  були на каторгах. Усіх, хто постраждав від російського утиску, неможливо перерахувати.

І зараз, рашисти, заходячи у будь-який населений пункт України, знищують книжки українською мовою: підручники, художню літературу.  Хіба можна після такого наглядного прикладу сказати, що культура поза політикою?

Ким би ми не були,  зокрема співаками, акторами, письменниками, нам просто треба  подати свій праведний голос на захист нашої Батьківщини. Рідної землі, на захист нашої сім’ї, родини, всього українського народу.

Віра Марущак, журналістка, письменниця

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я