У СШ №3 прифронтового Маріуполя відбувся цікавий творчий захід у рамках Всеукраїнської акції «Запитай письменника»

0

На запрошення учнів 9-А класу до шкільної літературної вітальні завітав письменник і композитор, професор Маріупольського державного гуманітарного університету Богдан Слющинський. 

Про це повідомляє nspu.com.ua

Під час зустрічі письменник читав присутнім свої вірші зі збірок поезії «Зорепад», «Подих вітру», «Світанкова роса».  Також звучали пісні, написані на його слова та музику. А ще Богдан Слющинський відповідав на зливу запитань від старшокласників, яких цікавило все-все. Де і як пройшло дитинство автора? Як почав писати вірші? Хто для ного є взірцем поетичної творчості? Над якими творами працює зараз? Чи важко бути письменником? Окрім того, школярів дуже зацікавив той факт, що поет, композитор і професор МДУ непогано грає на багатьох музичних інструментах.

Насамкінець письменник, чия творчість вивчається у школі на уроках літератури рідного краю, подарував учительці Юлії Соломіній та її учням примірники нової поетичної збірки «Зорепад» і висловив готовність до нових подібних творчих зустрічей.

Богдан Слющинський – член НСПУ з 2002 року, автор низки поетичних книг, серед яких «Втомлена надія», «Відлуння», «В обіймах часу», «Витоки», «Осінній вітряк», «Подих вітру», «Світанкова роса», «Зорепад». Професор кафедри філософії та соціології Маріупольського державного гуманітарного університету. Відмінник освіти, лауреат і дипломант літературно-мистецьких фестивалів, нагороджений медаллю НСПУ «Почесна відзнака».

Павло КУЩ   

Чільна світлина: письменник Богдан Слющинський та вчителька української літератури Юлія Соломіна під час зустрічі. Школярі виконували пісні на слова і музику маріупольського поета-композитора

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я