У застосунку «Київ Цифровий» завершилося опитування про культуру під час війни: які результати

0

У застосунку «Київ Цифровий» до 14 серпня тривало опитування про культуру під час війни, яке мало визначити, які формати культурних заходів будуть зараз доцільними для жителів міста.

Користувачів запитували:

  • чи відвідують вони культурні заходи під час війни;
  • чи має місто сприяти виступам українських артистів за кордоном;
  • чи варто створювати більше культурних проєктів, присвячених темі війни;
  • який репертуар має переважати в українських театрах;
  • які виставки вони найчастіше відвідують у музеях міста;
  • чи зручно купувати квитки на культурні події.
київ цифровий

Скриншоти із застосунку

Згідно з результатами, 56% опитаних продовжують відвідувати заходи, оскільки «економіка має працювати, а життя продовжуватися».

46% погоджується з тим, що необхідно створювати більше проєктів, присвячених війні, але здебільшого для закордонної аудиторії: «Бо через культуру ми можемо розповідати правду про війну». Водночас ще 41% вважають, що важливо створювати більше проєктів, бо це частина нашого життя зараз.

Також 59% опитаних зауважує, що немає потреби вибирати твори яких драматургів ставити в українських театрах — місцевих чи зарубіжних.

Водночас 40% зазначили, що зовсім не відвідують музеїв, 24% відвідують виставки сучасного українського мистецтва, 12% — виставки, присвячені місту, а 11% люблять дивитися класичний живопис українських художників.

Разом тим, тільки 39% погоджується з тезою, що місто має сприяти виїзду артистів, щоб просувати українську культуру за кордоном. Аж 51% стверджує, що місто має зосередитися на питаннях оборони та підтримки ЗСУ.

67% зауважили, що зазвичай купую квитки на сайтах квиткових операторів.

Поліна Горлач

suspilne.media

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я