Українці витратили на книжки 885 мільйонів «ковідних» гривень

0

Загалом українці подали вже 8,1 млн заявок на отримання «ковідної тисячі» – з них 2,5 млрд грн витрачено. Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на своїй фейсбук-сторінці.

«Найпопулярнішими напрямами залишаються книжки (885 млн грн), кіно (568 млн грн) і залізничні квитки (284 млн грн)», – написав Шмигаль.

Також він нагадав, що з цього тижня отримати 1000 грн у «єПідтримці» можуть і повністю щеплені підлітки від 14 років. Вони можуть витратити кошти на освітні курси, спортивні товари, канцтовари, шкільне приладдя та друкарську продукцію.

«Українці невдовзі зможуть отримати в межах програми додаткові 500 грн за бустерну дозу. З 1 лютого відповідні ковід-сертифікати вже стали доступні в застосунку Дія», – написав прем’єр-міністр.

Що відомо

15 листопада 2021-го президент Зеленський у своєму відеозверненні повідомив, що українці, які пройшли повний курс вакцинації проти коронавірусу, тобто отримали два щеплення, зможуть отримати тисячу гривень.

Держава виділила близько 8 мільярдів гривень на підтримку населення під час карантину. Зеленський підписав відповідний закон 8 грудня.

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко застеріг українців від шахраїв: МОЗ не розсилає повідомлення щодо виплати 1 тисячі гривень щепленим громадянам і не просить їх надіслати контактні дані.

Більшість опитаних українців сказали, що витратять або вже витратили тисячу гривень за повну вакцинацію проти коронавірусу на придбання книг, похід в кіно та залізничні квитки.

Євгеній Морі

suspilne.media

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я