Український ПЕН передав сучасні українські книжки до Національної бібліотеки Фінляндії

0

На прохання Посольства України у Фінляндії Український осередок Міжнародного ПЕН-клубу  передав сучасні українські книжки до Національної бібліотеки Фінляндії у Гельсінкі, повідомляє pen.org.ua. 

Авторам Українського ПЕН вдалося зібрати понад 100 сучасних українських книжок для формування українського відділу в Національній бібліотеці Фінляндії. Серед книг представлені прозові й поетичні видання, нонфікшн-твори, спогади, епістолярій, дитяча література та альбоми.

“Національна бібліотека Фінляндії – одна з найбільших і найсучасніших у Європі. Знаходиться вона неподалік від Гельсінського університету, і в ній щоденно сидять із книжками в руках не у звичних читальних залах, а на канапах у відкритому бібліотечному просторі десятки, якщо не сотні студентів та інших відвідувачів. Тут є велика секція книжок англійською мовою, німецькою, іншими, але українських книжок тут поки що не було, хоча українців у Фінляндії багато, а є ще й студенти, що вчать українську і пробують свої сили в художньому перекладі. Створення “української секції”, яка нехай на початку складатиметься тільки з двох або трьох книжкових полиць, стане гарним стимулом і для наших співвітчизників, і для україномовних громадян Фінляндії доторкнутися до сучасної української літератури. Це також зробить реальнішою появу нових перекладів українських творів фінською мовою”, — зазначив президент Українського ПЕН та письменник Андрій Курков.

Літературознавиця Елеонора Соловей передала до бібліотеки у Гельсінкі низку власних видань

Національна бібліотека Фінляндії – найстаріша й найважливіша наукова бібліотека Фінляндії. Водночас виконує функції університетської та національної книгозбірні.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я