Український співак та екслідер гурту «Тартак» Олександр Положинський, який воює на передовій, розповів, яку роль грає мова на фронті

0

Так, музикант, який раніше показав фото з навчань у ЗСУ, поділився, що одного разу його побратим заговорив в темряві російською і це ледь не коштувало йому життя.

Військові не сподівались, що до них може хтось прийти вночі та ледь не вбили захисника, оскільки не впізнали його.

Цю історію він розповів у програмі «Незламна країна».

«В одну з ночей, коли у нас велися активні обстріли і були поранені, ми сидимо всі на своєму посту, ззаду хтось підходить і звертається до нас російською мовою. Ми в темряві не ідентифікуємо цю людину, тому реально були готові до того, щоб почати стріляти, якби в певний момент не зрозуміли, хто це. Це була стресова ситуація, людина у стресовій ситуації автоматично перейшла на ту мову, якою їй легше розмовляти», – поділився Положинський.

Також він поділився, що під час перемовин засобами зв’язку захисники розмовляють українською мовою. Втім, бувають моменти, коли у стресовій ситуації побратим переходить на російську і це викликає підозру.

«Перемовини в ефірі. Вони зазвичай ведуться українською мовою, але, знову ж таки, часто у критичних, стресових ситуаціях людина, яка звикла говорити російською, переходить на цю мову. Якщо така людина в стані стресу, нервового напруження забула сказати ім’я, а за голосом її не впізнали, то ці перемовини теж викликають певну підозру», – зазначив захисник.

Сашко Положинський вважає, що українці, які спілкуються російською, допомагають ворогам. Артист сподівається, що всі мешканці країни перейдуть на державну мову: «Для мене незрозумілим лишається той факт, що люди, які здатні легко перейти на українську мову, цього не роблять».

Фото: instagram.com/oleksandrpolozhynskyi

tsn.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я