«Укрпошта» випустить спеціальну марку до Дня памʼяті загиблих захисників

0

До Дня памʼяті загиблих захисників, який в Україні відзначають 29 серпня, «Укрпошта» запустила передзамовлення нової марки — «Вічна Памʼять». Про це 28 серпня повідомив гендиректор АТ «Укрпошта» Ігор Смілянський у своєму Telegram-каналі.

«Ми маємо памʼятати, завдяки кому можемо прокидатися та чекати гарних новин і в цивільному житті, і на фронті. Завдяки кому вже за декілька днів наші діти знову підуть до школи», — написав він.

Як ескіз використано роботу художника Олега Шупляка «Журба» (2016 рік).

Смілянський додав, що 3 гривні з кожного випуску підуть на допомогу дітям загиблих захисників України.

марки укрпошта

«Укрпошта» випустила марку до Дня памʼяті загиблих захисників 28 серпня 2023. Фото: сайт «Укрпошти»/postmark.ukrposhta.ua

«Ми довго думали над напрямом благодійності цього випуску. Зібрати на зброю, памʼятник чи музей загиблим героям. Але вирішили серцем. Є ті, для кого ці втрати найважчі — діти героїв. Якщо є найменше, що ми можемо зробити, щоб їх порадувати, передати трішки тепла та підтримки — ми зробимо саме це», — зазначив гендиректор.

Спецпогашення відбудуться 29 серпня, але марку та конверт можна передзамовити онлайн, а пізніше — придбати у відділеннях Укрпошти.

День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України — пам’ятний день в Україні, який відзначають 29 серпня. Вшановують військовослужбовців і учасників добровольчих формувань, які загинули, відстоюючи незалежність України.

Дата приурочена до дня найбільших втрат української армії на Донбасі — дня виходу з оточення в Іловайську 29 серпня 2014 року.

24 серпня 2019 року Президент України Володимир Зеленський підписав Указ про затвердження пам’ятного дня.

Поліна Горлач

suspilne.media

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я