В Анкарі презентували «Кобзар» Тараса Шевченка в перекладі на турецьку

0

Презентація перекладу збірки “Кобзар” Тараса Шевченка на турецьку мову відбулася в Анкарі. Свого часу ініціаторами цього проєкту були Andrij Sybiha та Tudora Arnaut.

Реалізація цього проєкту стала можливою завдяки підтримці Міжнародної ради тюркських держав “Тюрксой” Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı. Щиро дякуємо Генеральному секретарю “Тюрксой” Султан Раев, послам Казахстану та Грузії, голові спілки письменників Туреччини Якупу Деліомероглу, редактору збірки Bülent Hünerli та, звісно, Тудорі Арнаут за їхній важливий внесок.

Не можна не згадати, що Шевченко мав особливе знайомство з тюркським світом під час його заслання в Казахстан. Окремо це відображено в творі «Кавказ», який, до речі, популярний у Туреччині.

Твори Тараса Шевченка невдовзі з’являться в найпрестижніших бібліотеках Туреччини, деякі з яких вже отримали екземпляри “Кобзаря”. До завершення поточного року планується організувати ще декілька презентацій, присвячених перекладам класики української літератури на турецьку мову.

litgazeta.com.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я