В Острозі презентували проєкт про документування воєнних злочинів

0

У підземній мистецькій галереї Національного університету «Острозька академія» відбулася презентація проєкту «Серія відеолекцій про правила документування воєнних злочинів». Автор проєкту – керівник громадської організації Town Image Studio Андрій Малюський, який у цьому році став учасником стипендіальної програми ЄС для лідерів громадянського суспільства країн Східного партнерства, що здійснюється за підтримки Європейського Союзу.

Фото надане автором

Основна мета проєкту – допомогти представникам громадськості, які планують доєднатися до процесу фіксації воєнних злочинів на території України, здійснювати цю діяльність згідно з правилами безпеки та юридичних норм. Для цього Андрій створив та презентував для активної громадськості регіону цикл із шести відеолекцій, які розкривають різні аспекти процесу документування воєнних злочинів – від визначення понять та правової бази до правил безпеки та важливих деталей цього процесу.

Фото надане автором

У межах стипендіального проєкту Андрій консультувався з юристами щодо правових питань. Зокрема, лектором першого відео стала старша викладачка кафедри кримінально-правових дисциплін НаУ «Острозька академія» Марія Матвійчук. Також у відео висвітлена тема інтерв’ювання свідків воєнних злочинів. Фаховим консультантом та лектором виступив когнітивно-поведінковий терапевт Віталій Медведєв.

Фото надане автором

Під час презентації автор проєкту зазначив, що інформація з відео буде корисною як для професійних журналістів та членів профільних громадських організацій, так і для простих громадян, які тільки планують приєднатися до процесу фіксації воєнних злочинів на території України.

Фото надане автором

«Реалізовуючи свою інформаційну ініціативу, я передусім хотів нагадати українському суспільству про значення процесу документування воєнних злочинів як засобу для встановлення історичної правди та покарання винних», – зазначив Андрій Малюський. За проєктом можна слідкувати на сторінці Town Image Studio у соціальних мережах.

Олеся ГОЩУК

«Публікація підготовлена за підтримки Європейського Союзу в рамках Стипендіальної програми для лідерів громадянського суспільства країн Східного партнерства. Публікація відображає позицію Андрія Малюського і не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу».

day.kyiv.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я