В Україні створять команду фахівців із надання першої допомоги у сфері культури

0

Міжнародний центр із вивчення питань збереження та реставрації культурних цінностей створить першу в Україні команду фахівців із надання першої допомоги у сфері культури.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики в Телеграмі.

«Міжнародний центр із вивчення питань збереження та реставрації культурних цінностей реалізує ініціативу за фінансової підтримки програми «Креативна Європа». Її основна мета — протидія загрозам культурній спадщині, спричинених збройними конфліктами та кліматичними катастрофами. Для цього було відкрито набір для 20-25 професіоналів середнього рівня у таких сферах: архітектура, культурний менеджмент, інженерія, бібліотечна справа, архівування тощо», — йдеться у повідомленні.

Учасникам також буде запропоновано тренінг з оцінки ризиків, реагування на надзвичайні ситуації та залучення громадськості, що включатиме комплексну підготовку в онлайн та офлайн форматах.

Зазначається, що подати заявки можна за посиланням до 9 березня.

Крім того, The Performance Corporation 2024 запрошує взяти участь у програмі SPACE, що проходитиме з 5 по 15 липня 2024 року в Культурному центрі Ірландії в Парижі.

«У ній можуть взяти учать митці, які мають досвід роботи зі штучним інтелектом, віртуальною реальністю, аугментованою реальністю або іншими імерсійними технологіями та їхнім поточним або потенційним застосуванням у своїй роботі.10-денна резиденція пропонує поєднання творчої свободи з технологічними інноваціями, інтерактивні зустрічі з провідними практиками та дослідження художнього вираження в цифрову епоху», — повідомляють в МКІП.

Подати заявку можна до 8 березня за посиланням.

Як повідомлялося, в Україні за участі експертів канадського проєкту SURGe розробляють політику доступності культурних послуг.

ukrinform.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я