В Україні зареєстрували національний рекорд: найбільший герб України на полі

0
535

8 липня у с. Велика Олександрівка Бориспільського р-ну Київської області відбулася реєстрація національного рекорду: найбільший герб України, створений на полі за допомогою інноваційних технологій, про це пише agronews.ua.

Герб України на площі 60 000 м висіяли на полігоні аграрних інновацій «Digital Field». Зробили це за допомогою технологій точного землеробства.  

«Використовуючи сучасні агротехнології, будь-яке поле можна перетворити на витвір мистецтва. Для створення герба ми розробили електронну карту-завдання, прив’язавши норму висіву до GPS-координат. Потім карту завантажили у бортовий комп’ютер трактора, який управляв сівалкою точного висіву – «Precision Planting». Техніка, рухаючись по полю фактично без людського втручання, висіяла герб, автоматично відключаючи секції у потрібних місцях», – розповів Ярослав Бойко.

Для висіву герба підібрали найсучасніші ресурси – добрива, насіння, систему захисту, яка дозволить рослинам розвиватися і залишатися зеленими довший час.

Проект було створено з ініціативи компанії «AgriLab» та «Limagrain»   із нагоди 30 річниці Незалежності та з метою продемонструвати інноваційний потенціал українського аграрного сектору.

Участь у його реалізації взяли компанії ТОВ «Бінфілд», ТОВ «Лімагрейн Україна», ТОВ «Украгропротект» (ТМ  Defenda), «Precision Planting» LLC та ТОВ «АГРІЛАБ».

Полігон аграрних інновацій неподалік Києва та  за 12 кілометрів від аеропорту Бориспіль і його поля добре видно з вікон літаків, які пролітають над ними. Тож гості країни чи ті, хто повертається додому, вже можуть бачити «живий» герб України, створений на полі. 

Про герб у цифрах: 406 270 насінин висіяли, 60000 м – загальна площа поля з гербом, 275 метрів висота символіки.

«Digital Field» — перший в Україні онлайн демополігон аграрних інновацій, створений за ініціативою «AgriLab» у 2020 році. Це дослідницький проєкт, спрямований на пошук шляхів оптимізації собівартості агровиробництва та збільшення врожайності за допомогою сучасних технологій. У 2021 році у межах проєкту закладено 12 демополігонів, на яких демонструють інноваційні рішення з управління властивостями ґрунтів, новітні технології посіву, живлення та захисту культур.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я