В Ужгороді презентують книгу Галини Новосад «Книгосад»

0

11 жовтня о 17:00 у Закарпатській обласній універсальній науковій бібліотеці ім.Ф.Потушняка відбудеться презентація книги Галини Новосад «Книгосад», яку модеруватиме український письменник, волонтер Андрій Любка.

«Коли на кінець 2022 року в моєму доробку вже назбиралося матеріалу на повноцінну книжку, переді мною постало питання, чи варто видавати її в цей буремний воєнний час. З одного боку, продовження укладання моїх літературних оглядів у паперовий формат є логічним, був початок — значить, має бути його продовження. Але з іншого боку, чи варто витрачати гроші на друк книжки тоді, коли кожна копійка може допомогти нашому війську на шляху до перемоги. Я звернулася за порадою до мого друга, натхненника і головного ініціатора появи збірки «У світі книг» Андрія Любки, він висловив думку, що однозначно треба видавати. Це стало головним чинником у моєму рішенні.

До цієї збірки ввійшли сто розповідей про книжки, прочитані мною в період з березня 2021 року і до кінця 2022 року. Це був непростий період. Спочатку розпал ковідного божевілля, а потім початок страшної війни. Тож кожна розповідь – це не лише враження від прочитаної книжки, а й психологічні роздуми над реаліями, переплетені з особистим моїм досвідом.

«Книгосад» є логічним продовженням моєї першої збірки книжкових оглядів «У світі книг». Та й зовнішня схожість обидвох книжок дає всі підстави назвати їх серією.», — зазначає авторка.

Під час презентації відбудеться збір коштів на автівки для ЗСУ, які купує і доставляє захисникам та захисницям Андрій Любка.

zakarpattya.net.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я