В Ужгороді з’явився мурал із зображенням відомого письменника

0

На будівлі школи № 1 по вул. Високій в Ужгороді з’явився мурал із зображенням Дмитра Кременя.

Письменник народився, виріс і здобув освіту на Закарпатті, проте був відісланий як неблагонадійний на Миколаївщину, де й зреалізував свій творчий потенціал. Цього тижня на Закарпатті відбувається низка заходів до його 70-річчя.

«Люди міста» – це творчий проєкт луцького художника Юрія Чайки. Його мета – не дозволити забути історію свого міста, людей, які її творили, знайомити туристів з цікавими особистостями, створювати нові туристичні маршрути, квести, популяризувати своє місто.

“Мені як синові особливо приємно, що в Ужгороді, місті юності мого батька – поета, Шевченківського лауреата Дмитра Кременя, так шанують тих, хто боровся за волю країни, утверджував українське слово, прославляв край незламних і працьовитих людей на всіх континентах. Завдяки такій ініціативі Ужгород став чи не першим у державі містом, в якому так невимушено і шляхетно перетворюють традиційну шкільну архітектуру на сучасне естетичне середовище, в якому формується наша блискуча молодь.” – прокоментував подію Тарас Кремінь, син письменника та Уповноважений із захисту державної мови.

zakarpattya24.com

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я