Видавництво «Основи» випустило англомовне видання книги про мистецтво українських шістдесятників

0

Видавництво «Основи» випустили перше англомовне видання «The Art of Ukrainian Sixties» — книга досліджує один із найяскравіших періодів українського неофіційного мистецтва радянських часів.

Видання складається з 15 історіографічних текстів про найбільш значущих художників-шістдесятників Києва, Львова, Одеси, Ужгорода та Харкова. Також у книгу включено понад 400 репродукцій творів та архівних матеріалів, багато з яких публікуються вперше.

«Монографічні статті доповнюють тексти про «офіційні» художні практики, які отримали в цей період імпульс до помітного формальному оновленню: графіку, монументальному мистецтві та скульптурі», – зазначається на сайті «Основ».

Останній розділ присвячений літературі, академічній музиці, кінематографу та архітектури тих часів.

Видавництво "Основи" випустило англомовне видання книги про мистецтво українських шістдесятників

«The Art of Ukrainian Sixties», видавництво «Основи»

Робота над дослідженням тривала понад п’ять років, і за цей час в упорядкуванні матеріалів узяли участь понад 26 експертів — мистецтвознавців, дослідників, колекціонерів, художників, їхніх рідних і близьких.

«The Art Of Ukrainian Sixties», упорядкована Ольгою Балашовою та Єлизаветою Герман, є першою в історії українського мистецтвознавства спробою віддати належне унікальній епосі — шістдесятим рокам ХХ століття, одному з найважливіших, але при цьому маловивчених періодів українського мистецтва.

Джерело: suspilne.media.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я