Відбулося чергове засідання Секретаріату Національної спілки письменників України

0

На засіданні Секретаріату були розглянуті важливі питання щодо порядку роботи апарату НСПУ на період посиленого карантину, а також ефективного використання приміщень НСПУ.

Голова НСПУ поінформував про становище у Львівській і Харківській обласних організаціях НСПУ, де налагоджено роботу, а відповідальний секретар НСПУ Микола Гриценко доповів щодо успішного перебігу роботи з приводу перереєстрації Луганської ОО НСПУ.

На засіданні Секретаріату було одноголосно підтримано звернення до голови Києва В. Кличка і Комісії з питань найменувань КМДА щодо перейменування скверу Чкалова на сквер Письменницький.

Заступниця голови НСПУ Тетяна Фольварочна поінформувала про відновлення роботи Клубу бібліотекарів після послаблення карантинних вимог.

З приводу резонансної заяви члена Правління НСПУ С. Борщевського виступив голова НСПУ, а також письменники Петро Засенко, Олександр Божко, Інна Ковальчук і Віктор Мельник. Вони зазначили, що болгарські письменники, згадані у статті С. Борщевського, давно і вельми плідно працюють у перекладацькій галузі, зокрема переклавши для болгарського читача чимало книжок українських класиків і відкривши таким чином українську літературу Болгарії, тому закиди на їхню адресу щодо начебто їхньої «проросійськості» не мають під собою жодного підґрунтя.

Головний редактор «Літературної України» Сергій Куліда поінформував про складне становище в газеті. Він закликав голів обласних осередків НСПУ активніше долучитися до передплатної кампанії, а також звернувся до всіх членів НСПУ не залишати газету в скрутний час і вчасно зробити передплату.

Також Секретаріат створив список кандидатів від НСПУ на представлення до нагород «Трудова слава» Всеукраїнського рейтингу «Золота Фортуна».

На засіданні Секретаріату були розглянуті й інші питання порядку денного.

Секретаріат НСПУ

Прокоментуєте?