Вийшла з друку книга Андрія Содомори «Пам’ять речей»

0

Про це повідомив на своїй сторінці у фейсбуку Богдан Дячишин.

«Як кола розходяться по воді, так з однієї сфери народжується інша, дочірня сфера в просторі і часі. Дівчинка, народжена жінкою в минулому, призначена для народження інших поколінь у майбутньому. Щойно вийшла з друку третя книга цієї серії «Пам’ять речей» (Роздуми, есеї, образки. – Львів: ЛА «Піраміда», 2022. – 144 с.): «В «Пам’яті речей» – про речі наші й античні, про світ, що нас оточує, про людину в цьому світі, про думки, які, як це розуміли стародавні, і є виявом людського життя…».

Життя спонукає кожну людину до праці – твори, бо такий закон життя. Пригадаймо Шевченкове: «Не дай спати ходячому». Наша пам’ять раз у раз нагадує про недоговорене, недолюблене, незрозуміле, загадкове, непізнане, недочитане – те, без чого людина не може бути цілісною. Перебуваючи в постійних розмислах думок пам’яті щодення, усвідомлюємо моменти, які виховують нас, залишаючи слід у заглибинах мозку, зморшках буття. Життя…

«На початку було Слово, і Слово в Бога було…». Й те Слово, що було в зачині, освятило зернинку слова рідної мови, яка щоразу зростає в новому світі українськості правдою, бо слово рідної мови володіє нами, народом, об’єднуючи його в непереможний, міцно стиснутий п’ястук, від якого залежить його доля. СЛАВА УКРАЇНІ!!!», — йдеться у повідомленні.

Пресслужба НСПУ

 

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я