«VivArt» повертається додому

0

З моменту повномасштабного вторгнення Росії, що триває майже 7 місяців, молодіжна мистецька спільнота «VivArt», яка на Дніпропетровщині співпрацює з «Кабінетом молодого автора» ДОО НСПУ, з метою безпеки змушена була відмовитися від офлайн зустрічей із творчо обдарованою молоддю. І, хоч активні учасники спільноти постійно були на зв’язку з координаторкою Марією Дружко, сучасні цифрові технології не в змозі замінити живе спілкування. Отож, 17 вересня вівартівці повернулися до рідної бібліотеки на Шевченка, що в Кам’янському Дніпропетровської області.

Саме цими днями кам’янчани святкують День міста. Отож свою першу зустріч після тривалої перерви талановита молодь присвятила рідному Кам’янському.

«Я дуже скучила за «VivArtом», – зізнається студентка металургійного коледжу Владислава Тарануха, – Увесь цей час я з нетерпінням чекала, доки відновляться наші творчі побачення у бібліотеці».

Через воєнні події дехто з вівартівців змушений був виїхати закордон. Проте одна з учасниць спільноти Катерина Кравченко, навпаки, повернулася додому зі столиці під час березневої облоги Києва. «Дуже рада, що сьогодні я у Кам’янському і можу побачитися з друзями наживо, адже «VivArt» надихає на творчість усіх нас», – говорить літераторка.

Марія Дружко, представниця «Кабінету молодого автора» ДОО НСПУ та координаторка мистецької спільноти «VivArt», ділиться ось такими думками: «Творчі люди сьогодні потребують живого спілкування з однодумцями. Отож ми з бібліотекою на Шевченка порадилися і вирішили відновити наші зустрічі. Сподіваюся, це підніме настрій нашій обдарованій молоді. Адже дуже важливо, щоби письменники сьогодні писали життєствердні твори і підтримували наших захисників своєю творчістю».

Пресслужба ДОО НСПУ

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я