«Живих огнем своїм я грію…»

0

«Живих огнем своїм я грію…» — сказав колись Павло Григорович Тичина, — «Життя моє — Одвічнеє»… І це дійсно так, адже він надихає, зігріває та об’єднує і по цей час…

Так 16.06.2023р. в Літературно-меморіальному музеї — квартирі П.Г.Тичини в м. Києві відбулася творча зустріч наукових співробітників музею з українським письменником, перекладачем, літературним критиком, науковцем-філологом, громадським діячем, заступником голови Національної спілки письменників України Дмитром Чистяком.

Дмитро Олександрович – людина, яка популяризує творчість П.Г.Тичини як в Україні, так і за її межами. Фонд музею поповнився антологією української поезії в перекладах французькою «Сонячні кларнети» та роботою «Мова міфопоетичного космосу в українській та бельгійській символістській поезії», які подарував пан Дмитро.

До зустрічі також долучилася Ірина Коломієць, яка є керівником благодійної організації «Благодійний фонд Ірини Коломієць «Добрі справи». Обговорили шляхи подальшої співпраці, ділилися досвідом та натхненням.

Джерело: Pavlo Tychyna Flat & Museum Музей-квартира Павла Тичини (Київ)

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я