Зустріч із юними авторами Верхньодніпровщини

0

В ошатному приміщенні Верхньодніпровської міської дитячої бібліотеки, напередодні Дня української писемності та мови, відбулась зустріч юних шанувальників української мови, учнів 4-б класу Верхньодніпровського ліцею № 5, що у Кам’янському районі на Січеславщині, з Євгеном Безусом, дитячим письменником.

Учні вже познайомились із «Залізничними казочками» автора, навіть декілька прочитали. Тож зустріч розпочалась із запитань допитливих читачів. Їх цікавило не тільки які твори написав автор, а й які у нього улюблені автори. І де він народився й коли це було? І що ще він планує написати? Що спонукало його написати казочки? Яка книжка йому найбільше сподобалася? Навіть скільки слів за одну хвилину може прочитати?

І це не було підготовленим заздалегідь за підказкою вчителя. Відчувалося щира допитливість. І ця допитливість має під собою підґрунтя. Адже юні читачі самі є авторами поезії і прози.

Письменник був щиро вражений, коли познайомився з творчістю учнів.

Адже вони вже мають у своєму творчому доробку три книжечки. Ще коли дітки навчалися в другому класі, їхня вчителька, Аліна Миколаївна Храпко, запропонувала створити збірничок творів «Пригоди навколо нас». Дітки підготували оповідання, а дехто й вірші, батьки допомогли коштами. Й побачила світ книжечка, прикрашена кольоровими малюнками учнів, у якій двадцять два автори та авторки відкрили свій світ і світ природи, своє світобачення, відношення до навколишнього рослинного й тваринного світу. Не оминули й тему стосунків між однолітками, дітьми та дорослими, зокрема, батьками.

Наступного року, вже третьокласники, написали й опублікували нову збірку «Візьму перо і спробую». Ось що написала в передмові до цієї книжечки Аліна Миколаївна: «Ми продовжуємо творити. І це наша друга збірка творів!  Цього разу ми дуже швидко відгукнулися. Отже нам сподобалося, і в нас це вийшло!».

Учні, окрилені тим, що відчули себе творцями, підготували і третю книжку з промовистою назвою «Я – особливий!»

Звичайно ж, творчість юних авторів прози й поезії потребує додаткового вивчення та осмислення, так само, як інноваційні спрямування їхньої наставниці Аліни Миколаївни Храпко.

Та сам факт такого явища, як літературна творчість не окремих учнів, а майже всього класу, ще й упродовж трьох років, викликає не тільки здивування, але й щире захоплення.

На завершення зустрічі автор «Залізничних казочок» подарував школярикам декілька примірників своєї книжки, а вони подарували йому свої. А ще всі разом висловили щиру вдячність Ірині Сергіївні Ушаковій, завідувачці міської бібліотеки для дітей, за гарно організоване тепле й невимушене спілкування.

Пресслужба ДОО НСПУ

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я