Відбулася презентація альманаху «Верхньодніпровські обрії»

0

15 березня 2021 р.  Будинок культури міста Верхньодніпровська  радо зустрічав гостей. Тут відбулася презентація альманаху «Верхньодніпровські обрії».

До книжки ввійшли статті двадцяти одного автора. Учені й аматори краєзнавства, мешканці Верхньодніпровського району, м. Камʼянського та Дніпра представили свої краєзнавчі розвідки.

Велика зала була заповнена майже вщерть. Окрім авторів, котрі захопливо розповідали про природу Верхньодніпровського краю, його видатних людей та історичні події, що відбувалися на цій землі впродовж багатьох віків, були й місцеві жителі, які також цікавляться рідним Верхньодніпров’ям: краєзнавці, бібліотекарі, учителі та письменники.

Цікавою була доповідь Миколи Петровича Чабана, співавтора альманаху, члена НСПУ.

Також до слова був запрошений Євген Безус, член НСПУ, місцевий житель. Він щиро привітав Петра Тимофійовича Чегорка, укладача альманаху та авторів із визначною подією в культурному житті рідного краю.

Євген Федорович декламував написану ним  2018 року баладу  «Хто порятує Римський ліс».

Потім дуетом з Аліною Анатоліївною Леник, викладачкою Верхньодніпровської мистецької школи, під акомпанемент її гітари виконали пісню «Верхньодніпровські тихі вечори» на слова й музику Євгена Безуса.

На презентації виступали не лише автори альманаху, але й гості врочистого вечора.

Вони дякували упоряднику за вагомий подарунок – альманах, що вже й сам став визначною подією і часткою історії Верхньодніпровської громади.

Упорядник висловив вдячність очільникам району та депутатам за фінансову підтримку при виданні дуже цікавої й пізнавальної книги. 

Підготувала Еліна Заржицька

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я