750 книжок поповнили фонд Військового інституту танкових військ

0

У межах проєкту «Бібліотека Сержанта» Військовому інституту танкових військ національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» передали понад 750 примірників сучасних книг. Про це повідомляє armyinform.com.ua.

Їх передали представники громадської організації «Реформація», які змогли втілити цю ініціативу за підтримки Українського культурного фонду й видавництва «Наш формат». До квітня 2021-го подібну книжкову допомогу отримають 7 військових навчальних закладів, серед яких – танковий інститут став першим.

Загалом книги від різних видавництв України отримають 26 навчальних закладів із числа військових навчальних закладів та ліцеїв із посиленою військово-фізичною підготовкою. Торік таку допомогу отримали бібліотеки Львівського державного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут (600 книг) і Луганського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус імені героїв Молодої гвардії» (520 книг).

− Усі книги від різних видавництв. Насамперед, це професійна, мотиваційна, психологічна й художня література. Перелік книжок для проєкту «Бібліотека Сержанта» відібрала експертна група військових. Така добірка – крок у правильному напрямку, який матиме великий ефект у майбутньому, − зазначила координатор проєкту ГО «Реформація» Антоніна Артамонова. − На думку ініціаторів проєкту, завдяки цим книжкам курсанти зможуть ознайомитись із блискучими прикладами військових стратегій і детальніше розглянути історичний досвід країн-учасниць військових конфліктів, розібратись у процесах та тенденціях, що відбуваються в сучасному світі, навчитись розуміти психологію ворога й будувати взаємини в колективі.

Окрім цього, тут відбулась зустріч курсантів із захисником ДАПу, письменником Дмитром Вербичем – автором книги «Точка неповернення». Він поспілкувався з майбутніми офіцерами й розповів про свій бойовий та письменницький досвід, мотиви, що спонукали його написати книгу. Також він закликав курсантів більше читати і ставити великі цілі перед собою.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я