Бібліотеки єднають українців

0

30 вересня 2023 року, у Всеукраїнський день бібліотек, відбулось тематичне свято у стінах «Гончаренко центр Дніпро. education and culture».

«Дніпро – Маріуполь» – саме так можна назвати «потяг», який цього дня вирушив до станції «Українська єдність». Протягом заходу, у відповідь на знайомство з досвідом роботи Центральної бібліотеки ім. Короленка (м. Маріуполь, директорка – Вікторія Лисогор), творчістю талановитого маріупольського дуету Марії й Олександра Сладкових, дніпровські письменниці Еліна Заржицька та Олена Федіна (Ляшенко), разом із завідувачкою відділу мистецтв ДОБМ ім. Свєтлова Ганною Лагун-Адамян, презентували мистецтво слова регіону: розповіли про творчі проєкти, зокрема інклюзивного спрямування, дитячу літературу, необхідність розвитку читацької компетентності у дітей, розважили маріупольців веселими байками та інсценуваннями, а аматорський танцювальний колектив «Веселка» (м. Дніпро) закружляв присутніх у ритмі вальсу, ніби перенісши учасників заходу до французької Рив’єри.

Подальша співпраця та проведення спільних заходів для дітей та дорослих із числа внутрішньо переміщених осіб, які перебувають наразі на Дніпропетровщині, сприятиме не лише розвитку та популяризації сучасних видів мистецтва, книговидання, а й забезпечить культурно-інформаційний обмін, зміцнить національно-патріотичну свідомість громадян, продовжить єднати однодумців.

Тримаймо культурний фронт разом!

Олена Федіна

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я