Чернівці: На Букфесті презентували нову книгу Марії Матіос – «Мами»

0

На ІІІ книжковому фестивалі БукФест відбулася презентація нової книги «Мами» відомої української письменниці Марії Матіос.

Літераторка презентувала свою крайню книгу у залі органної та камерної музики Чернівецької обласної філармонії імені Д.Гнатюка.

Насамперед Марія Матіос розповіла, що відвідала у Чернівцях центральний цвинтар, де поховані наші солдати, і повторила слова, які прочитала на могилі одного з бійців. А відтак закликала усіх присутніх вшанувати всіх полеглих за Україну хвилиною мовчання.

Модерувала захід письменниця Іванна Стеф’юк.

Марія Матіос розповіла присутнім про те, що її спонукало написати цю книгу та зачитала з неї уривки.

У своєму новому виданні Марія Матіос розповідає історії п’ятьох жінок. Усі вони — різні, у кожної своя доля, але об’єднує їх одне — найстрашніше, що може спіткати маму, — втрата єдиного сина. Кожна переживає горе по-своєму, а разом вони доповнюють одна одну і розкривають усю глибину й розпач трагедії осиротілого материнства.

«Мами» — важка, драматична книга. Неможливо не співчувати її героям, як неможливо не звернути увагу й на гострі питання, які порушує відома українська письменниця у найсвіжішому авторському творі.

Сергій СУЛИМА

Фото Тараса Піца

golos.com.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я