До Лисичанська завітав письменник Олексій Неживий

0

Як повідомляє сайт Лисичанської централізованої бібліотечної системи, 15 лютого в Лисичанській центральній бібліотеці відбулась творча зустріч із Олексієм Івановичем Неживим. Олексій Іванович – український письменник, літературознавець, вчений, журналіст, краєзнавець, педагог, доктор філологічних наук, професор, член Національної спілки письменників України, Національної спілки журналістів України та Національної спілки краєзнавців України.

Олексій Іванович розповів присутнім про свій творчий шлях, зокрема й про те, як поєднував, мешкаючи з 1980 року в Луганську, навчання в педагогічному інституті із журналістською роботою в газетах «Трибуна студента», «Молодогвардієць».

Гості зустрічі дізнались і про проекти, над якими Олексій Іванович зараз працює, один з них – створення читанки для дітей, авторами текстів якої стануть письменники Луганщини. Присутнім неймовірно пощастило побачити сьогодні проект цієї читанки наживо. До речі, малюнки, що з’являться на її сторінках, будуть створені дітками, які навчаються в художній школі м. Сєвєродонецьк.

А ще Олексій Неживий приїхав до Лисичанська з цінними подарунками – дисками «Григір Тютюнник: мить і вічність» та «Літературне краєзнавство», а також власним збірником «Зізнання», який містить літературні статті, рецензії про історію та сьогодення літературно-мистецького життя на Луганщині, а також Полтавщині, адже життєва доля поєднала два рідних краї у творчості Олексія Івановича.

Охочих ознайомитись із творчими доробками видатного українського літературознавця запрошуємо до центральної бібліотеки: Лисичанськ, пр. Перемоги, 94.

 

 

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я