Франкфуртський книжковий ярмарок оприлюднив деталі церемонії відкриття

0

75-тий Франкфуртський книжковий ярмарок відкриють президентка Словенії Наташа Пірц Мусар та федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц. Про це повідомили на сайті фестивалю. 

Після церемонії в Конгрес-центрі Messe Frankfurt федеральний канцлер і президентка Словенії відкриють Павільйон почесних гостей.

Почесною гостею книжкового ярмарку є Словенія. Під гаслом «Соти слів» у Франкфурті виступлять 75 словенських авторів/ок, поетів/ок і перекладачів/ок. 

«Від початку існування в церкві Святого Павла і донині Frankfurter Buchmesse виступає за демократію та різноманітність.  75-й книжковий ярмарок стане майданчиком для демократичного обміну. Це також культурний ринок. Видавці та автори, шанувальники літератури та культури з понад 100 країн можуть зібратися тут у безпечній та спокійній обстановці. Присутність федерального канцлера Німеччини та президентки Словенії на церемонії відкриття наголошує на важливості ярмарку для демократії, свободи та взаєморозуміння на міжнародному рівні», — зазначає Юрген Боос, директор Frankfurter Buchmesse.

На церемонії відкриття 75-ї Frankfurter Buchmesse також виступатимуть Боос, голова Німецької асоціації видавців і книгорозповсюджувачів Карін Шмідт-Фрідеріхс і міський голова Франкфурт-на-Майні Майк Йозеф. Літературними доповідачами, яких традиційно обирає Комітет почесних гостей, будуть письменник і філософ Славой Жижек і письменниця Міляна Кунта.

Цьогорічний 75-тий Франкфуртський книжковий ярмарок відбудеться 18–22 жовтня 2023 року. Як зазначають на сайті, у свій ювілейний рік ярмарок «відзначатиме добрі історії, шануватиме демократичний дискурс і сприятиме мирному обміну в немирні часи».

Як повідомлялося, Франкфуртський книжковий ярмарок оголосив країну-почесну гостю 2025 року.

chytomo.com

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я