«Голодомор – це акт геноциду»: Енн Еплбаум презентувала книгу «Червоний голод. Війна Сталіна з Україною»

0

 

Відома журналістка, письменниця, історикиня, лауреатка Пулітцерівської премії Енн Еплбаум презентувала в Києві книгу про Голодомор в Україні «Червоний голод. Війна Сталіна з Україною».
«Книга пояснює радянську політику щодо України. Стає зрозумілим підгрунтя Голодомору і також те, що для Сталіна Україна була екзистенційною проблемою. Це не було те саме, як щодо інших республік, як Таджикистан чи Вірменія, це була особлива проблема для Сталіна. Він розумів, що несприйняття комунізму може вплинути на Москву, що практично сталося у 1918-му. Він боявся. Що я і хотіла передати в назві, що книга – більше, ніж про 1932 рік», – розповіла авторка.
За її словами, планують зробити переклад книги на українську мову, можливо, буде і російський варіант.
Книга Енн Еплбаум, що вийшла англійською мовою у Британії та США, стала приводом для додаткової уваги до історії України, зокрема, злочинів сталінського режиму.
Авторка  наполягає, що Голодомор – це акт геноциду.
Крім 21 листопада, Енн Еплбаум зустрілася з Президентом України Петром Порошенком і його дружиною. Енн Епелбаум презентувала Главі держави примірник своєї нової книги «Червоний голод. Війна Сталіна проти України». «Я хочу подякувати за Вашу тверду і міцну позицію із захисту свободи і демократії у Східній Європі загалом, і в Україні зокрема», — сказав Петро Порошенко.
Фото: censor.net.ua
Фото: censor.net.ua

 

 

 

 

Джерело — ЛітАкцент 

 

 

 

 

 

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я