House of Europe оголосив переможців сьомого конкурсу грантів на переклад

0

House of Europe визначив переможців сьомого конкурсу на отримання перекладацьких грантів. Про це йдеться на сторінці організації у фейсбуку.

Переклади на українську

Видавництво «Вавилонська Бібліотека» перекладе «Історія облоги Лісабона» Жузе Сарамаґу. Цей роман досліджує жагу до влади, релігійний та політичний фанатизм, нетерпимість, лицемірство та шовінізм, людську потребу в любові, товаристві, близькості.

Переклад із португальської: Олексій Шендрик.

Центр Юдаїки перекладе «Три жінки в темні часи: Едіт Штайн, Ханна Арендт, Сімона Вейль» Сільві Куртін-Денамі. Похмурі роки нацистського панування показані тут через життя трьох видатних філософинь єврейського походження.

Переклад із французької: Дмитро Каратєєв.

Видавництво «Твоя Підпільна Гуманітарка» перекладе «Покуття. Казки і приповідки. Том 3» Оскара Кольберґа. Це перше повне видання немузичного фольклору Покуття у записах польського дослідника, яке передає фонетичні особливості покутських говірок кінця 19 століття.

Переклад із польської: Остап Українець.

Видавництво Маmіnо перекладе серію книг «Що таке знання?», «Що таке прекрасне і мистецтво?», «Що таке життя?», «Що таке страх?», «Що таке насильство?» Оскара Бреніф’є. Серія дитячих книжок, яка через запитання стимулює діалоги між дітьми й дорослими.

Переклад із французької: Марія Абрамова.

Видавництво «Астролябія» перекладе «Нічийна земля» Саймона Толкіна. Це роман, присвячений учасникові битви на Соммі, який переносить у драматичний період європейської історії довкола Першої світової війни. Переклад з англійської: Христина Стягар. Книжку також буде видано шрифтом Брайля.

Видавництво «Каламар» перекладе «Твоя Клементина», Карлі Соросяк. Це історія про мишку-генія Клементину, яка втікає з неволі та бореться за свою свободу.

Переклад з англійської: Юлія Джугастрянська.

Переклади з української

Шведське видавництво Albert Bonniers Förlag перекладе 1 том «Амадоки» Софії Андрухович. Роман про зникнення великого озера та цілих світів і культур, про зв’язок між різними трагічними подіями в історії.

Переклад шведською: Nils Håkanson.

Литовське видавництво Aukso žuvys перекладе «НепрОсті» Тараса Прохаська. Це альтернативна міфологія Карпат, розказана через історію людей з особливими знаннями та вміннями.

Переклад литовською: Vytas Dekšnys.

Польське видавництво Wydawnictwo Ha!art перекладе «Як Україна втрачала Донбас», Денис Казанський, Марина Воротинцева. Це новітня історія Донецької та Луганської областей, хронологія становлення фінансово-політичних кланів та витоків сепаратизму.

Переклад польською: Maciej Piotrowski.

Іспанське видавництво La Tortuga Búlgara перекладе Антологію сучасної української поезії, яка представить іспанському читачеві 11 визнаних українських поетів та поеток.

Переклад іспанською: Alina Vrabiy Medun, Khrystyna Rachiy, Marco Vidal.

Хорватське видавництво Fraktura – najbolja literatura перекладе «Карбід», Андрій Любка. Це пригодницький роман, сучасна версія «Кандіда» Вольтера, яка досліджує потаємні стежки української індустрії контрабанди.

Переклад хорватською: Dariya Pavlešan, Domagoj Kliček.

Латвійське видавництво Baltais Valis перекладе «Незвичайні хобі», Алла Гутніченко. Книга розповідає про різноманітні захоплення друзів дівчинки Ліни. Ця ілюстрована інтерактивна книжка познайомить дітей з різноманітними творчими хобі та надихне знайти своє улюблене заняття.

Переклад латвійською: Marians Rižijs.

Німецьке видавництво Kupido Literaturverlag перекладе «Іван і Феба», Оксана Луцишина. Роман про події в останні роки радянської влади й перші роки української Незалежності.

Переклад німецькою: Lydia Nagel.

Кожен із переможців отримає до 5000 євро на переклад книг з української на мови ЄС і навпаки.

House of Europe («Дім Європи») — програма, що фінансується Європейським Союзом, створена з метою підтримки професійного та творчого обміну між українцями та їхніми колегами в країнах ЄС. Програма фокусується на культурі та креативному секторі, освіті, медицині, соціальному підприємництві, медіа та роботі з молоддю.

House of Europe фінансує стажування, навчальні подорожі, нетворкінг, резиденції та інші форми професійного обміну. Програма підтримує творчу кооперацію та співпрацю між українцями та їхніми колегами з ЄС у галузі культури та креативної індустрії, а також планує організовувати молодіжні табори та студентський обмін між університетами в межах України.

Як повідомлялося, раніше оголосили переможців шостого конкурсу.

chytomo.com

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я