Єльський університет оцифрував мільйон сторінок рідкісних книжок і рукописів

0

Бібліотека Єльського університету відкрила нову цифрову платформу, на якій викладені матеріали з колекції рідкісних книг і рукописів Бейнеке. На сьогодні для перегляду доступно понад мільйон сторінок. Про це повідомляє сайт бібліотеки.

У відкритому доступі з’явилися найвідоміші видання Бібліотеки Бейнеке: манускрипт Войнича і Біблія Гутенберга, рукопис «Божественної комедії» Данте, перша збірка п’єс Шекспіра, перше видання «Пригод Робінзона Крузо» Даніеля Дефо, рукописні начерки до «Улісса» Джеймса Джойса, машинопис роману Томаса Манна «Йосип-годувальник» із позначками, зробленими невідомою рукою; рукопис нот опери американського композитора Джорджа Гершвіна «Поргі та Бесс» і багато іншого.

Повне зібрання Бібліотеки Бейнеке містить близько 500 тис. книг і кілька мільйонів рукописів. Згодом усі ці матеріали будуть оцифровані та викладені у вільному доступі на новій платформі.

Серед цих раритетів – американська частина архіву Йосипа Бродського і два примірники «Птахів Америки» Джона Одюбона. Крім того, нова платформа буде використана для зберігання інших електронних матеріалів, що належать Бібліотеці Єльського університету. Частина з них буде доступна тільки для студентів і викладачів університету.

Джерело: suspilne.media.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я