Кабмін призначив стипендію Левка Лук’яненка двом кримським політв’язням

0

Кабінет міністрів проголосував за призначення стипендії імені Левка Лук’яненка двом політв’язням, яких затримала окупаційна влада Криму, — Сейрану Салієву та Серверу Мустафаєву. Про це повідомляє crimea.suspilne.media.

Проєкт Указу «Про призначення державних стипендій імені Левка Лук’яненка» з рекомендацією надати стипендії двом політв’язням поданий на підпис президенту. 

Як зазначено у рішенні, стипендію призначено на період незаконного затримання, утримання та протягом року після звільнення.

У пояснювальній записці до документа зазначається, що згідно з цим указом відповідні державні стипендії призначаються з 2018 року громадянам України, незаконно затриманим, утримуваним окупантами через їхню політичну позицію та підтримку територіальної цілісності України. Розмір стипендії становить три прожиткові мінімуми для працездатних осіб — 6 810 гривень.

Що відомо

  • Сейрана Салієва окупанти затримали 2017 року за звинуваченням у тероризмі, його справа наразі розглядається в суді.
  • Сервера Мустафаєва затримали 2018 року. Наразі триває розгляд його справи за звинуваченням в участі у терористичній організації, що передбачає до 20 років ув’язнення.
Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я