Кияни купили на аукціоні ескіз будинку культури та подарували архітектурній бібліотеці

0

Кияни придбали на аукціоні акварельний ескіз нереалізованого проєкту будинку культури заводу «Арсенал» та подарували його архітектурній бібліотеці імені Заболотного. Про це повідомив Семен Широчин, передає hmarochos.kiev.ua.

Це малюнок київського архітектора Всеволода Суворова, який брав участь у проєктуванні Гідропарку, пішохідного мосту на Труханів острів, Микільської Слобідки, а також Чоколівки, Дарниці, Відрадного, Теремків-ІІ тощо.

Ескіз викупили урбаністи та архітектори Олександр Анісімов, Семен Широчин, Альона Мокроусова, Дарина Недозим і Михайло Шевчук.

«Робота дуже цікава – це фасад нереалізованого проєкту будинку культури заводу «Арсенал». Про сам проєкт практично нічого більше невідомо», – зазначив Широчин.

Державна наукова архітектурно-будівельна бібліотека ім. Заболотного зараз перебуває у непевному становищі. Після спроб перебудувати Гостиний двір, де вона раніше розміщувалася, бібліотека переїхала у будинок видавництва «Преса України» на проспекті Перемоги, 50, біля метро «Шулявська». Зараз перед бібліотекою будують хмарочос ЖК «50Avenue». Щороку бібліотеці відмовляють у продовженні договору оренди.

У сховищах бібліотеки зберігається перша книга з архітектури, а також проєктна документація, мапи Києва, стародруки, книжки XVII століття, у яких є описи втрачених об’єктів тощо.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я