«Книжки мене цікавили лише задля успішної здачі ЗНО», — що читає молодь?

0

На Черкащині проходить Тиждень дитячого читання, який відбувається з 16 по 23 березня. У Черкаській обласній бібліотеці зараз проходять заходи і кожен охочий може ознайомитися та відвідати їх. Про це пише procherk.info.

Тому стало цікаво, що саме в наш час читає молодь, і ми вирішили провести невелике опитування, у якому брали участь черкаські школярі та студенти.

ерік

«Програма, яку ми проходимо в школі, мене не дуже цікавить. Є, звичайно, винятки, зараз, наприклад, я вирішила прочитати «Злочин і покарання» Достоєвського — і сподобалося. Також мене цікавлять любовні романи, останнім моїм прочитаним був «Історія одного кохання» Еріка Сігала» — поділилася думкою учениця 10 класу Анна.

На жаль, більшість опитаних школярів уважає, що шкільна програма вже застаріла і майже немає нічого цікавого для них.

Між іншим, хотіли б нагадати, що з 18 по 21 березня в Черкаській центральній міській бібліотеці імені Лесі Українки проходять дні поетичного онлайн-читання «Поділись улюбленим віршем!», які присвячені Всесвітньому дню поезії, що відзначається щороку 21 березня.

Опитав автор тексту і студентів.

емілі

«У школі книжки мене цікавили лише задля успішної здачі ЗНО, але саме в університеті з’явилась любов до літератури. Першою моєю серйозною книгою, що і прищепила цю любов, стала «Над прірвою у житі» Джерома Селінджера. Вона повністю змінила мою думку, показала, що є зовсім інша література. Я почала шукати щось нове для себе, захопилася творами сестер Бронте і російських поетів Єсеніна і Бродського,» — розповіла про свій літературний початок Катерина, студентка-лінгвіст 1 курсу ЧНУ.

Для багатьох саме університет став поштовхом для того, щоб відійти від шкільної програми і почати читати щось нове.

Світлана Сімоненко

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я